Fokus, modus og engasjemang!

20507231_1433442810077402_5563937869029598812_o.jpg

Igjen handler det om hvordan jeg trener. Jeg får dette spm hele tiden.
Jeg har skrevet om det før, men det skader ikke å ta en "recap" ;)

Altså ...
Jeg personlig trener mye triks og morro med hundene (eller tull og tøys som faktisk velger å kalle det) Hvorfor? Fordi jeg mener at det skaper et mye bedre bånd mellom meg og dem. Triks har alt. Styrke, koordinsjon, treningsiver, fokus, motivasjon, selvtillit og --.. og ... og
Alt!
Når man tenker seg litt om så er faktisk alt det vi gjør med hundene en drøss med triks satt i motion.

Så er det HVORDAN jeg gjør det da. Mange år med prøving og feiling selvsagt og INGEN hunder er like!  Man finner seg likevel en gylden middelvei som fungerer på ganske mange hunder. Iallefall har jeg funnet det for mine. De kjenner meg og jeg kjenner dem. Jeg vet hvordan de tenker og det er ikke så ofte de faktisk overrasker meg egentlig. Hvis noe i treningen blir feil - så er det fordi JEG har gått for fort frem.

Små, korte, men effektive økter
Men det er meg da... det betyr ikke at alle andre trenger å gjøre det. Og det skal sies at når jeg driver med lydighet, rally, sporsøk osv så er det ikke sååå korte økter som her. Spesielt under nyinnlæringen. Jeg vil de skal ha engasjemang og forstå det vi faktisk holder på med, men uten at jeg skal fòre de med svarene hvert eneste steg. De må tenke selv.
Grunnen til disse korte øktene er at jeg ønsker fokus og engasjemang fra hunden HELE økten. Ikke bare litt av den. Så bygges dette opp til å gjelde lengre og lendre. Økt mental kondisjon.
Alt dette drar jeg meg med meg i all annen trening.

Er ikke hunden engasjert/motivert,  så er det vanskelig å trene noe som helst

Jeg vil også at ting skal være på hundens premisser. Jeg ville aldri ha tvunget en hund til å utføre noe jeg ser den er ukofortabel med.
Det skal være glede og vilje fra hundens side - ikke bare fordi "Jeg vil"
Er ikke dette tilstede i hunden så er det et eller annet sted i treningen som jeg har sviktet. Da går man noen steg tilbake.

Jackpot
Jeg avslutter alltid øktene med jackpot. Det er denne de strever etter og vet kommer - ergo holder de også på til de får den. Det kan være forskjellig fra hund til hund. Det kan være leke, kos, godbiter eller kanskje en bolle med mat.
Ordet er "FERDIIIIG!" - og belønningen <3
Jeg KAN også gå igang med ny økt igjen etter denne jackpoten - noe jeg også av og til gjør for å snappe de over i treningsmodus igjen. Men det er overtreningssak som jeg som dreven hundefører av og til gjør med hundene mine for at det skal bli lettere ute i den store verden. (Les - konkurransesetting)

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer ennå. Bli den første til å legge igjen en kommentar!

Legg igjen en kommentar