Trening, trening - og litt mer trening!

rally 1.jpg

Jeg får en del spm om trening om dagen ettersom jeg da også legger ut en del videoer på sosiale medier. Veldig hyggelig med tilbakemeldinger altså, men istedenfor å svare 1 og 1 - så tar jeg det heller opp her med jevne mellomrom.

Å mestre hundetrening er  kunst og det er ikke alle som takler det. Mange får til litt, mange for til mye - og noen får til masse.
Men OM man forstår hunden(e) så er triks så ABSOLUTT veien og gå for et bedre samarbeid mellom hund og fører. Det gir bedre selvtillit for dere begge, styrker hundens forståelse av trening, styrke, balanse og kroppsbevissthet. 
Man trenger ikke være noen Einstein for å trene hund heller for det er ikke alle som satser landslag selv om man trener hund. Alle er på hvert sitt nivå, det er ambisjonene som styrer hvor høyt man satser.
Uansett ambisjon, så er triks veien å gå tenker nå jeg. Man har det så MORRO når man trener triks, men det er en ekstremt viktig ting som veldig mange glemmer oppe i dette.
Hva er nøkkelingrediensen for all hundetrening? 
TÅLMODIGHET! 
Jeg trodde helt ærlig de første årene jeg trente hund, at alt måtte foregå i 110% speed.
Det stemmer ikke <3 Nå, 19 år inn i min hundeførerkarrière så vet jeg bedre.

Å mestre triksetrening, å forstå modusene til både deg og hundene, de forskjellige energiene og ikke minst bruke det til riktig tid? Priceless!
Jeg drar opp når jeg skal ha fart og jeg roer ned når jeg skal ha tenking. Jeg bruker klikker og shaping og er veldig fan av å la hundene få tenke selv. Da kan ting ta bittelitt lengre tid, men resultatet sitter hos hundene. Ikke bare annenhver gang. 

Her er en video av Kanutten som lærer seg å stable boller. Tror dere hun hadde klart det om jeg hadde mast "høl i hue" på henne om at hun skal plukke opp? 
Nei - hun får lov å tenke selv - hele veien. Digger det <3 


0 kommentarer

Det er ingen kommentarer ennå. Bli den første til å legge igjen en kommentar!

Legg igjen en kommentar