Bytrening

nonstop jenter.jpg

//Reklame//

Jeg kom på i dag at jeg har hatt ekstremt lite bytrening med Valborg! Været tillot at det var mulig å gjøre dette i dag så da tok jeg meg en tur til Ski.
Hun er generelt flink til å gå i bånd så det er igrunnen ikke det som bekymrer meg. Men hun har en stygg uvane med gjeting av biler.
Vi gikk derfor først en gangvei langs etter en relativt trafikkert bilvei. Hun reagerte kraftig til å begynne med og jeg er glad hun var i bånd og sele.
Jeg har igrunnen aldri hatt dette problemet med noen av de andre hundene så det var litt nytt for meg.  Jeg endte derfor opp med følgende
Hver gang det kom en bil å hun hadde tenkt å launche ut - så fikk hun en sitt kommando. De 2 første gangene ble hun overrasket å så dumt på meg, men MENS BILEN PASSERTE!
Det var priceless! Det var sånn - "Hæ, skal jeg ikke jage den bilen???" . Neste steg var at hver gang det kom en bil så satte hun seg, men igjen - uten å launche ut. Hun bare satt å fulgte med på at den passerte.
Til slutt satte hun seg hver gang det kom en bil, men med full kontakt på meg for en ny beskjed. Det var en fantastisk økt akkurat det der.
Når vi nærmet oss egen bil så kunne hun tusle ved siden av meg uten å gjøre noe ut av at det kom biler.

Jeg valgte da å ta med Vega og Kanutten i den ligninga. Vi gikk tur på over en time rundt Ski sentrum. Det var opptil flere utfordringer vi møtte på. Syklister, bilder, barnevogner, folk som ville hilse (jeg sa alltid nei, men begrunnet det med trening). Alt i alt gikk det forbausende bra.
Tilbake til bilen var hun helt utslitt.. heheheh
Sånne turer blir det deffinitivt flere av <3

Alle hundene hadde på seg nonstop dekken. 2 av de hadde markeringsdekken og Kanutten hadde jaktdekken. Grunnen var at det er refleks på de så OM de skulle kommet seg løs så var de både veldig oransje - og hadde refleks på seg.
Valborg hadde også på seg turselen. Den bruker vi også til spor fordi den har sånn kul ring på undersiden.

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer ennå. Bli den første til å legge igjen en kommentar!

Legg igjen en kommentar