Tulletrening

Det er ofte det jeg får høre at triksetrening er. Jeg tar det visstnok for alvorlig.
Men gjør jeg virkelig det? Alt vi gjør generelt med hundene er jo triks – satt i system.

Jeg har i mange år sagt at triks er veien å gå for et bedre samarbeid mellom hund og fører. Jeg er faktisk hellig overbevist om akkurat det.
Hver dag så “tulletrener” jeg med hundene. De får brukt hode,tenkt,blitt slitne OG fornøyde. Jeg får i tillegg noe kult ut av det over tid.
Det er ikke dirrekte nødvendig å lære en hund å blåse bobler i en bolle med vann,men du verden å kult det er når de faktisk gjør det!

Forskjellen på denne “grav alvorligheten” og andre dødlige – er vel kanskje at jeg bruker det for hva det er verdt – hver eneste dag og nyter av det.
Eks – jeg tjener faktisk penger på show hvor hundene trikser.
Jeg bruker triks for hva det er verdt. Under oppvarming før jeg skal inn i konkurranseringene, det være seg både rally lyddighet,lydighet og kreativ lydighet (Dogdancing), før show og for å lære hundene å bruke hode.
Hvorfor gjør jeg det? Jo, for når vi trener triks så kommer hundene inn i “nå skal vi jobbe å det er gøy” modus og det er jo det jeg vil konkurranse skal være også.
Dessuten – når man trener triks så er det noe som skjer med båndet mellom hund og fører – som man får nytte av i alt annet man holder på med.
Men det er EKSTREMT viktig å være tålmodig!
Jeg kan bruke ukesvis på 1 triks – eller de kan ta det på 1, 2,3! Det avhenger litt av hunden faktisk. Det var veldig vanskelig å lære den blonde (Les Kanutten) å skamme seg – og krysse labbene (dog ikke samtidig) fordi det er en unaturlig ting for hundene å gjøre å da så ikke Kanutten poenget med det, MEN – ingen av oss ga oss – og med lek, masse godbiter, kos og ros -så mestrer hun nå begge deler med iver og glans. Det kule er at hun selv nå tilbyr begge deler ofte hvis det er mat i nærheten. Og ikke minst -med stolthet.
Hun er rett og slett stolt når hun gjør ting hun vet er vanskelig. Sånn “se på meg da!! ” greie.

Valborg kom i hus i mars – 4 mnd gammel – og her var det meste på full blokk. Jeg er hellig overbevist om at også her – fordi jeg nå trener en del triks med henne at båndet mellom oss to har blitt MYE sterkere. Kul på triks begynner hun også å bli 😉

Så joda – jeg driver mye med denne “tulletreningen” som folk kaller det – og samtidig ikke tar alvorlig. Jeg har hatt folk på triksekurs her som jeg kommer, trikser – for så å “yes, nå har jeg fri en uke!”
Selv tar jeg det alvorlig – i den grad at det er en del av vår hverdag. Det er en del av treningen. Det skaper trygghet, lekne hunder som virkelig har lyst til å jobbe – og ikke minst -vi har det gøy sammen.
Så folkens – triksetrening er hva man gjør det til selv 😉 Tull eller ei 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *