Trene 3 forskjellige hunder

Skal man satse så er det kanskje ikke det smarteste å trene 3 samtidig. Iallefall ikke 3 så ulike hunder.
Men vet dere? Jeg KOSER MEG VIRKELIG i denne prosessen.

Joda, jeg skal både til EM i frisbee med Kanutten og VM i kreativ lp med Vega – begge deler skjer på 2 uker i sommer. Vil jeg klare å omstille meg?

Dette er 3 veldig forskjellige hunder.
Vega – border collie – men uten det enorme stresset. Hun er tryggheten selv og det er sjelden hun gjør de store feilene. Hun er leken, søt, enkel og bare rett og slett fantastisk på alle mulige måter.
Vi trener for øyeblikket mye på VM programmet vårt – og koser oss hvert steg av veien, men vi stresser ikke. Vi skynder oss langsomt.
Jeg har aldri vært i VM før – så dette blir en helt ny opplevelse for oss. Nivået er skyhøyt og vi har bare vært i denne gamet i 1 år. Vi drar til VM for å levere det beste VI kan – så får vi se hvor langt det går.
Denne gangen reiser jeg først og fremst for erfaringens skyld. Hvordan vil JEG takle å være deltager på et VM? Jeg er faktisk mer bekymret for akkurat det enn for Vega :p

Kanutten – min lille happy pill. Hun er RÅ blitt på frisbee så vi drar ned til Tyskland for å stille i den enkleste klassen – for å ha det KJEMPEMORRO. Vi er relativt nye i denne sporten ettersom det ikke er en offisiell sport i Norge. Vi får ikke konkurrert så ofte som vi egentlig har lyst til så det blir med de få vi får til.
Vi trener jevnt og trutt hver eneste dag – på momenter vi skal ha med i programmet vårt. Trener også en del triks med henne da det er en del triks i rutinen vår også.
Hun er litt anderledes å trene enn de 2 andre. Hun trenger ekstremt med tilbakemeldinger på hvor flink hun er, men når hun kan ting – så sitter det og hun gjennomfører med bravour!

Valborg – valp – og får trening deretter, men du verden å hun har kommet seg.
Jeg har ikke presset på på noen som helst måte. Hun har virkelig trengt tid til å lande, bli trygg og se at verden hverken er farlig eller må angripes.
Nå har jeg en trygg, stødig og sosial valp som vil leke OG trene i alle mulige settinger.
NÅ først begynner unghundtreningen vår.

Hvordan er det så å trene så vidt forskjellige hunder på forskjellige stadier av livet i tillegg?
Vel – det er sjeldent jeg trener alle 3 rett etter hverandre. Det kommer isåfall ann på hva det er vi holder på med. Er det rally eller lydighet – så kan jeg fint ta de 2 eldste etter hverandre, men da blir det en pause før Valborg får slippe til. Men det er fordi det er mitt hode som må omstilles.
Ellers har jeg alltid planer om hva vi trener på til hvilken hund – ergo vet jeg hele tiden hvor i treningen vi er. For MEG så fungerer det – ikke dermed sagt at det fungerer for alle andre.
Jeg tror at grunnen til at Kanutten og Vega kan trenes til å stille i 2 forskjellige mesterskap sånn er at det i teorien er 2 ganske like grener.
Frisbee freestyle – freestyle MED frisbee – Kreativ lydighet er freestyle UTEN frisbee.
Det hadde vært verre om det hadde vært eks – agility og Smeller eller noe (nok en gang – iallefall i mitt hode)

Kanutten og Vega er også de jeg hovedsakelig bruker til showene våre, men det tar jeg som trening opp imot konkurransene.
Eks – på Dogrun både på torsdagen og søndagen i frognerparken så var først Vega igjennom deler av sitt VM program. Jeg får testet ut ting på steder som blir ganske så stevnelikt.
Det samme med Kanutten – jeg tester også ut her ting vi skal gjøre på EM – så for oss så blir show en vinn/vinn situasjon and we loooove it 🙂

I tillegg så har jeg 10 år gamle Dakota og 9 år gamle Fant i flokken. Den ene er pensjonist(hun bare vet det ikke selv enda) og den andre har desverre epilepsi, så han styrer dagene litt som han selv vil. Han er happy i sin egen verden her sammen med oss. Han er nesten alltid med, så lenge jeg ser at det ikke blir for stressfullt for ham.