“Hvor mange timer om dagen trener du?”

Jeg får stadig vekk spm om hundetreningen jeg har med egne hunder. Synes nå det er litt festlig også for hør bare her.

“Hvor mange timer om dagen trener du for du kan da umulig ha tid til noe annet?”
De fleste “detter av stolen” av svaret mitt

For når det gjelder ren triksetrening så trener jeg 7 minutter økter, men flere av de hver dag (som regel mellom 3 – 6 økter)
Med andre ord – langt under 1 time per dag.
Ja, hundene her ER gode på triks, men tenk deg – hvis du trener noe 3 – 6 ganger per dag – 7 min hver gang – så BLIR du god.
NB! Jeg trener IKKE hundene om jeg har en dårlig dag.

Det er selvsagt ikke den eneste treningen vi bedriver. Vi konkurrerer i frisbee freestyle, kreativ lydighet og rally lydighet per øyeblikk. Blir forhåpentligvis litt vanlig lydighet også senere i år.
Skal bare ha unna EM og VM først 😉
Og det trener vi jo også så rundt regnet 3 – 6 økter per dag – og da er det gjerne en blanding av alt sammen. Alle tekniske øvesler er korte,men effektive.
Så sykler vi,svømmer, går turer i skogen og ellers en normal hverdag. (selvfølgelig mer enn 7 min av gangen)
I lydighet og rally lydighet kan det godt bli litt mer enn 7 min – kommer ann på akkurat HVA vi trener på og hvem hund som trener,men jeg prøver å holde meg til de fastsatte 7 min.
Og her skal jeg forklare akkurat hvorfor.

Trening skal være gøy. Trening med meg skal være noe av det morsomste som finnes – så da legger jeg også opp til akkurat det.
Her kommer “fjolletulletreningen” inn (les forrige blogginnlegg her)
Jeg legger altså opp til at de er i treningsmodus i korte økter. (I lydighet og rally kan det være noe lenger – kommer ann på hva vi trener. Det blir også lengre når vi setter sammen i kjeder for å til slutt kunne gå hele programmet, men all moment trening foregår i korte økter)
NÅR vi trener – så er de i modus – og all trening er da kjempegøy!
MEN – det betyr ikke at alt foregår i full speed. Det betyr bare at de er konsentrerte, fokuserte og har det gøy mens vi holder på.

og SÅNN er det jeg trener mine hunder. Det betyr overhode ikke at alle andre skal gjøre det samme. Jeg velger og forklare ettersom det er så mange som spør 😉